Povești de război

Povești de război

În acest octombrie, pregătește-te să pornești într-o călătorie captivantă prin istorie, deoarece Viasat History, televiziunea care dezvăluie adevărurile trecutului, prezintă fascinanta sa serie de documentare de război în fiecare sâmbătă. Începând cu ora 13:00, vei fi transportat în inima anilor devastați de război, cu o colecție ambițioasă de documentare și emisiuni speciale, printre care:


„Războiul familiilor regale” (Documentar în două părți): Explorează strategiile complicate, folosite de familii regale europene în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în confruntarea lor cu ascensiunea fascismului și a nazismului. Asistă la ambivalența lor și la deciziile finale în momentele când au trebuit să aleagă între rezistență sau colaborare.
„Numărătoarea inversă: Construirea și prăbușirea Zidului Berlinului” (Documentar în două părți): Traiește construcția șocantă și căderea ulterioară a Zidului Berlinului, o barieră care a separat Germania timp de trei decenii. Ascultă mărturiile directe ale celor care au trăit în această perioadă tumultoasă și obține o perspectivă proaspătă asupra istoriei Războiului Rece.
„Supermașinile lui Hitler” (Emisiune specială): Explorează lumea vehiculelor de înaltă performanță construite la ordinele directe ale lui Hitler, care au dus la victorii în Grand Prix și faimă internațională.
„Fasciștii și francmasonii” (Documentar în două părți): Descoperă obsesia fascistă pentru francmasonerie și consecințele grave ale acesteia, în țările ocupate de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Explorează documente noi, temple masonice și rolul Vaticanului în această serie captivantă.
„Dosarele secrete ale Vaticanului: Papa și Diavolul” (Serie în patru părți): Investighează istoria controversată a Papei Pius al XII-lea, analizând dacă a împiedicat sau a colaborat cu rezistența antinazistă germană. Mărturii și informații exclusive dezvăluie adevărul din spatele acestui Papă enigmatic.
„Femei sub steagul lui Hitler” (Documentar în două părți): Descoperă poveștile implicării femeilor germane în atrocitățile celui de-al Treilea Reich. Istorici internaționali dezvăluie latura lor nemiloasă în această explorare revelatoare.
„Ambasadorii de la Berlin: Primele avertismente despre Al Doilea Război Mondial” (Emisiune specială): Asistă la eforturile diplomaților de a avertiza lumea cu privire la creșterea pericolelor venind din partea Germaniei naziste, în acest documentar captivant, care prezintă material de arhivă nefăcut public până acum.


De asemenea, în fiecare sâmbătă, începând cu ora 22:00, seria de documentare „Poveștile de Război” continuă cu povești și relatări și mai captivante, care includ două emisiuni speciale ambițioase:


„Economia nazistă: Bani pătați de sânge” (Documentar în două părți): Explorează cum naziștii au reușit să declanșeze Al Doilea Război Mondial cu resurse limitate. Această analiză economică, industrială și financiară dezvăluie cum funcționa internă cel de-Al Treilea Reich prin intermediul unor personaje cheie mai puțin cunoscute.
„Hitler și Stalin” (Documentar în două părți): Pătrunde în relația complexă dintre cei mai notorii dictatori ai secolului al XX-lea. Descoperă complicitatea lor, colaborarea și evenimentele cheie care au modelat istoria modernă.
Nu rata seria „Poveștile de Război” de pe Viasat History, unde istoria prinde viață în fiecare sâmbătă, începând cu ora 13:00, în acest octombrie.