Hitler și puterea sa: de la eșec, la succes total

Hitler și puterea sa: de la eșec, la succes total

Copilăria și tinerețea lui Adolf Hitler nu preconizau deloc drumul către viitoarea lui putere. Au existat momente în viața dictatorului când acesta a fost foarte aproape de eșec. Cu toate acestea, viitorul i-a fost cu totul altul. El a instaurat o dictatură totală asupra celui de-al Treilea Reich și a unei mari părți a Europei, iar finalul crimelor lui a venit odată cu înfrângerea Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea,

Tinerețe în sărăcie

Anii timpurii din viața lui Adolf Hitler au fost, fără îndoială, dificili. Istoria ne spune că mama sa a fost extrem de protectivă, în timp ce tatăl său se comporta ca un dictator, inspirându-i frică și supunere viitorului lider al celui de-al Treilea Reich.

Alois Hitler, tatăl, nu se abținea de la aplicarea pedepselor corporale. Se spune că, odată, l-a bătut pe tânărul Adolf atât de tare, încât a crezut că l-a ucis. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, istoria secolului al XX-lea ar fi fost poate cu totul alta. Cu toate acestea, viitorul lider fascist avut parte de noroc în nenorocirea sa. A supraviețuit tuturor pedepselor lui Alois, deși poate tocmai din cauza lor s-a transformat într-un sociopat.

Tinerețe în sărăcie

Anii adolescenței lui Adolf Hitler și începutul tinereții sale nu prevesteau că urma să devină liderul Germaniei fasciste. Ca adolescent, a avut rezultate modeste în școală și și-a încheiat educația rapid. Uneori, a trăit aproape de sărăcie. Dacă ar fi avut mai mult talent, ar fi putut deveni un pictor celebru în loc de dictator. Cu toate acestea, picturile sale, caracterizate de perspective defectuoase, ar fi fost, probabil, uitate rapid dacă nu ar fi fost create de Hitler. Cariera sa artistică a fost astfel scurt-circuitată.

Mein Kampf

Dacă cineva crede că Hitler a decis să invadeze Polonia, să extermine evreii și să comită un genocid de proporții doar în scopuri financiare, poate fi sigur că bani nu au reprezentat motivația sa principală. Adolf nu a fost nevoit să devină un Führer crud pentru că cartea pe care a scris-o, „Mein Kampf”, l-a făcut milionar. Este adevărat că doar în calitate de lider al celui de-al Treilea Reich ar fi putut beneficia de scutirea de taxe pentru vânzările de cărți și să impună achiziționarea acesteia de către cetățeni, însă publicarea acestei „opere” dubioase era deja semnificativă„

Vă invităm să urmăriți primul sezon al seriei documentare „Puterea lui Hitler” de la Viasat History, sâmbăta, începând cu data de 4 noiembrie, de la ora 22:00.