Katalog

Mister și Arheologie și Artefacte

Alăturați-vă exploratorilor îndrăzneți și arheologilor în căutări pline de aventuri pentru a rezolva enigme străvechi, dezvăluind comori ascunse și descoperind secretele civilizațiilor trecute.

Program

În fiecare marți din octombrie, de la 22:00

Sezonul Egiptului

În octombrie, ne întoarcem în timp, în Egiptul Antic, pornind alături de arheologi și egiptologi în căutarea necunoscutului. Vă prezentăm premiera „Mormântul secret al Cleopatrei”, în care aflăm mai multe despre locul de odihnă veșnică al acestei femei legendare, alături de premiera celui de-al treilea episod din seria „Reginele Egiptului Antic”, o cronică a vieții fiicei Cleopatrei, pe nume Cleopatra Selene. Și asta nu e totul! Continuăm cu o întreagă listă de programe pentru toți fanii egiptologiei, cu titluri…

Czytaj więcej

În premieră de marți 12 decembrie, de la 22:00

Regine care au schimbat lumea

Deși multă vreme considerate personaje secundare într-o istorie dominată de bărbați, au existat regine a căror putere extraordinară a făcut ca domnia lor să întreacă în multe privințe domnia omologilor lor masculini. Programul ne prezintă forțele care le-au împins înainte pe aceste femei și cum și-au afirmat ele autoritatea, dezvăluindu-ne mai multe informații despre vremuri în care statutul de femeie venea uneori și cu anumite avantaje. Urmărim ascensiunea la putere a fiecărei regine și studiem anii lor de domnie….

Czytaj więcej

Premieră

Vineri, 18 august, la 22:05

Bettany Hughes: Comori

Alăturați-vă gazdei Bettany Hughes, în timp ce ridică din nou vălul de pe cele mai fabuloase și remarcabile comori ale civilizației, parcurgând o călătorie superbă de-a lungul străvechilor rute ale mătăsii și ale mirodeniilor până în inima umanității. Folosind tehnologie de ultimă oră și bucurându-se de acces total la aceste comori, Bettany ne duce din Cipru în Turcia, linia de despărțire dintre estul Europei și vestul Asiei, explorează istoria bogată și diversă a Albaniei, din animata capitală Tirana, până…

Czytaj więcej

Premieră

Joi, 6 iulie, 23:00

Lucruri dintre cele mai bizare

În al doilea sezon al acestui program, explorăm un nou set de obiecte istorice misterioase și descoperim adevăratul lor scop. Printre altele, investigăm originile unui dispozitiv victorian care vindeca boli prin electrocutare, un recipient blestemat care conținea un pui, o străveche mască sud-americană, colorată cu sânge de om, cea mai veche hartă din lume la ora actuală și o mașinărie care îți poate descifra personalitatea.

Czytaj więcej